Головна » 2019 » Лютий » 28 » Сироти Соцгуртожитку (м.Дружківка) взяли участь у заході «Пам’яті Героїв Небесної Сотні…»
17:26
Сироти Соцгуртожитку (м.Дружківка) взяли участь у заході «Пам’яті Героїв Небесної Сотні…»

Події, що відбулися з 19 по 22 січня 2014 року на Майдані, ще називають «Кризова водохреща» або «Вогнехреща». Це була найгарячіша фаза у протистоянні народу і влади.

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, у ході яких загинуло більше сотні кращих синів і дочок. Розгони Євромайдану відзначилися брутальним побиттям сотень людей, десятків журналістів. Поступово ці «штурми та розгони» переросли у велетенські акції супротиву; били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть».

21 лютого сироти соцгуртожитку у присутності спеціалістів Дружківського міського відділу  з питань пробації Південно-Східного МРУ ВКПП МЮ  та їх підопічних взяли участь у заході до Дня Героїв Небесної Сотні, який відбувся у Дружківській  міській  центральній бібліотеці ім.Л.Українки.

Учасники заходу були ознайомлені з історичним та соціальним значенням Революції гідності, короткими життєописами героїв небесної сотні, вихідців з Донбасу, для них розкрито суть їх подвигу. Відбувся показ медіапрезентації подій Майдану. Сироти мали можливість також ознайомитися з фотовиставкою про криваві події, що сталися в Іловайську у серпні 2014 року.

Протягом заходу вшановано пам'ять українських захисників - тих, які полягли на Майдані та на сході України, та висловлено вдячність тим, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає суверенітет держави.

Переглядів: 245 | Додав: ANSher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar