Головна » 2019 » Січень » 29 » Свято Водо́хреща у соцгуртожитку для дітей-сиріт (м.Дружківка)
12:54
Свято Водо́хреща у соцгуртожитку для дітей-сиріт (м.Дружківка)

Зимові свята, здебільшого, пов’язані з давніми українськими традиціями. Водохреще – одне з таких свят, де дохристиянські та християнські традиції переплелись, залишивши майже недоторканим обряди, які пов’язані з водою. У свято Водо́хреща не тільки занурюються в ополонки, святять воду, кроплять житло, вірять у цілющу силу води, що береже від хворіб цілий рік, а ще й варять третю кутю, останню, так звану «голодну кутю». 

18 січня, напередодні Водохреща, у соцгуртожитку проведено воркшоп з приготування куті, вареників з картоплею та грибами, узвару, кисіля з вишнями, дотримуючись українських традицій щодо пісних страв у цей день. 
Під час воркшопу хлопці не тільки завзято кололи горіхи, чистили картоплю, жарили гриби з цибулею, ліпили вареники тощо – а ще й спілкувались, ставили питання, слухали розповіді про свято Водохреща – чому кутя зветься кутею, настанови щодо правильного приготування страв та поводження під час купання в ополонках. 
Хлопці пригостили всіх стравами, які приготували під час воркшопу: кутею з волоськими горіхами, родзинками та маком, смачними, пухкими, заправленими смаженою цибулею з олією варениками, налили кисіль всім бажаючим. А більшим за пригощанням був гарний настрій, який передали зі стравами хлопці, бо спільна праця – запорука об’єднання, взаєморозуміння та злагоди.

Переглядів: 205 | Додав: ANSher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar